Bitcoin

AVFRA: ANALYSERING AV BITCOIN DIVERER BORT FRA AKSJEMARKEDET

Bitcoin-prisen denne uken økte med over $ 1000 på en enkelt dag, og tok kryptovalutahindringen mot toppene i 2019. Samtidig falt aksjemarkedet som er låst og kryptert med kryptoaktiva hele 2020, hardt. Fenomenet er noe topp kryptoanalytikere hadde etterlyst, som nå forventer at Bitcoin vil bryte ut i et oksemarked.

Men før kryptoinvestorer får forhåpningene sine for fort, er det et dypt dykk i mulig avkobling av aksjemarkedet og Bitcoin-korrelasjon, og hva det kan bety for begge aktivaklasser.

CRYPTO-KORELASJASJON MED S&P 500 DIVERSERER, ER FORBRYTELSEN HER?

Forrige uke tok Bitcoin finansverdenen med storm, da den eksploderte med over $ 1000 på en enkelt dag, og tok ut 2020-toppene og målrettet mot fjorårets topp. Og mens selve flyttingen var nok til å forårsake mye chatter, var mye av diskusjonen sentrert rundt kryptovalutas plutselige avvik i korrelasjon med S&P 500.

Begynnende foran Black Thursday toppet kryptomarkedet og aksjemarkedet tidlig i 2020, og fikk deretter en katastrofal kollaps. Bitcoin falt godt over 50% i løpet av 24 timer, og aksjemarkedet så det verste kvartalsvise nær rekorden like etter å ha satt rekordhøye.

Korrelasjonen har vært siden etter år med å fungere som en ukorrelasjon eller antikorrelert eiendel, til nå. Det siste rallyet i Bitcoin fant sted mens aksjemarkedet begynte å snuble. De to vidt forskjellige aktivaklassene har bare fortsatt å avvike, med krypto blir sterkere og store aksjeindekser blir svakere.

Analytikere hadde bedt om at et slikt scenario skulle finne sted, og pekte på pågående Bitcoin-adopsjon og nettverkseffekt som drivkraft bak avviket. For eksempel har daglige aktive BTC-adresser vokst betraktelig, sammen med ikke-null BTC-adresser. Mer Bitcoin flyttes også fra børsene, så det er mindre å selge til markedet. Men er det altfor tidlig å kalle det slutter på sammenhengen?

KAN ET BITCOIN BULLMARKED BEGYNNE, NÅR AKSJEMARKEDET TOPPER?

Dessverre for håpefulle kryptoinvestorer er dette ikke første gang siden korrelasjonen begynte der Bitcoin divergerte, men til slutt tok de to opp hverandre på en eller annen måte. I tidligere tilfeller har Bitcoin-prisen ført til at S&P 500 rykket opp.

Avviket kan vare opptil en hel måned før S&P 500 tar igjen. Hvis den ledende kryptovalutaen nå er en ledende indikator for aksjemarkedet, ser det ut til å antyde at et rally i aksjer er mindre enn tre uker unna.

Et annet scenario er imidlertid mulig. Det er få aksjemarkedsanalytikere som ikke hevder at aktivaklassen befinner seg i en boble som nærmer seg en eksplosjon. Hvis og når det skjer, kan aksjemarkedet komme inn på sitt første pågående bjørnemarked på over 90 år. Og hvis det er tilfelle, kan Bitcoin virkelig begynne en ny bull run?

Det er mulig, og gitt Bitcoins sjeldne historie å spore dette nøye, kan det være her å riste av korrelasjonen og frakoblingen. Men hvis den uhyggelige korrelasjonen fortsetter, kan en boble som sprenges i aksjer sende Bitcoin og kryptovaluta tilbake til et bjørnemarked.